Anuar Musa Belasah Ahli Umno Kaki Mengampu

 

 

 

Calon bagi jawatan Majlis Tertinggi (MT) Umno Tan Sri Annuar Musa menegaskan Umno tidak mampu mempertahankan kegemilangan parti itu sekiranya masih berada pada tahap yang sama.

 

Menurut Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (Mara) itu, biarpun terdapat transformasi dalam sistem Umno, namun ia akan menjadi sia-sia sekiranya tiada perubahan sikap pemimpin parti itu.

 

 

Katanya, Umno kini melalui satu proses transisi di mana rakyat Malaysia kini semakin bijak menilai pemimpin dan parti itu.

 

“Pemilihan Umno dinilai oleh keseluruhan rakyat sekiranya parti ini gagal melaksanakan perubahan maka Umno akan berdepan dengan bahana dan padah.

 

“MT haruslah dibarisi pemimpin yang bebas dalam soal politik dan tidak ada kompromi dalam semangat perjuangan.

 

“Sekiranya ahli MT takut bersuara hanya berani mencium tangan Presiden maka tidak lama lah Umno di negara ini, kata beliau dalam sidang media di Kompleks Mara, Kuala Lumpur hari ini.

 

Oleh itu kata beliau ahli MT Umno haruslah memainkan peranan sebagai tulang belakang dan barisan paling hadapan parti.
 
“Nama pun sudah Majlis Tertinggi maka ia harus kuat, jika ia hanya tunduk maka siapa akan menegur Presiden sekiranya terdapat kesalahan kita kena ingat rakyat memberikan mandat kepada parti dan peranan MT berada dibelakang Presiden dan membentuk kerajaan,” katanya.

 

 

Katanya, paling penting ahli MT dinilai dari tahap prestasi dan pencapaian bukannya hanya dilihat semasa kempen pemilihan.

 

 

“Bila bertanding berbalik kepada dasarnya menawarkan diri untuk apa saya lebih senang dinilai dari pencapaian saya dan selepas itu terpulang kepada perwakilan untuk membuat keputusan,” katanya.

 

 

Sebelum ini Annuar yang merupakan calon MT Umno Nombor 6 dilaporkan terlantar di unit rawatan ktikal (CCU) Hospital Kuala Lumpur akibat demam Denggi.Bagaimanapun ia tidak menghalang Ahli Parlimen Ketereh itu untuk bertanding.

 

 

“Saya baru keluar dari hospital jadi kempen dilakukan dalam suasana rilek seperti yang saya kata konsep asas untuk bertanding menawarkan diri berdasarkan pencapaian”.

 

 

Namun sekiranya  kita lihat pemimpin itu secara tiba-tiba  berjiwa rakyat, begitu sibuk berkempen seluruh negeri dalam tempoh dua bulan dan berhempas pulas lantik ejen untuk berikan duit pada perwakilan maka jika begitu I feel sorry for Umno,” katanya. ~tmi
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s